piątek, 19 kwietnia 2013

Mięsno-grzybowe...

...kotlety mielone!
Danie proste, smaczne, możliwe do przygotowania w wielu wariantach. Dla moje babci są prawie jak zupa, bo wrzuca do nich niemalże wszystko. Ja zwykle stawiałam na wersje z dużą ilością ryżu, lecz tym razem postanowiłam trochę je odmienić. 

  •  500g mięsa mielonego
  • 250g duszonych pieczarek
  • 5-6 łyżek kaszy manny
  • 1 jajko
  • po jednej łyżeczce: słodkiej papryki, koperku, czosnku, majeranku
  • pół łyżeczki pieprzu
  • dwie szczypty soli


 Formujemy i obtaczamy w bułce tartej.
 Smażymy 3-4 minuty z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz